Veelgestelde Vragen


Hier onder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op via telefoon of e-mail.

Algemeen

Wanneer krijg ik mijn tickets toegestuurd?

Wij sturen de tickets doorgaans circa een week voor vertrek toe (mits de betaling volledig ontvangen is). Als het een e-ticket is krijgt u deze per e mail.

Kan ik mijn medicijnen meenemen?

Gebruikt u bepaalde medicijnen, zorg dan dat u er tijdens uw vakantie voldoende van bij u heeft. Neem vooral ook een kopie van het recept mee zodat u bij eventueel verlies of diefstal nieuwe medicijnen kunt kopen. Bovendien kunt u daarmee bij controle door de douane aantonen dat het om medicijnen gaat.

Kan ik ook telefonisch een reis boeken?

U kunt uw vakantie gemakkelijk en snel ook telefonisch reserveren. U belt dan gewoon ons telefoon nummer 070-3699007.U geeft telefonisch uw keuze en data door en wij kunnen direct in ons moderne computersysteem zien of de gewenste plaatsen nog vrij zijn. Al uw gegevens worden dan direct ingevoerd en uw vakantie is gereserveerd.

Wanneer krijg ik een factuur voor mijn geboekte reis?

U kunt tijdens een online boeking aangeven of u de factuur per post of per email wilt ontvangen. Per post krijgt u de factuur binnen 4 werkdagen thuisgestuurd. Per email krijgt u de factuur binnen een werkdag toegestuurd. Voor het verzenden per aangetekend post van zowel de factuur als de reisbescheiden zullen wij € 7,50 verzendkosten in rekening brengen.
naar boven

 

Visum aanvraag

Suriname

Visumaanvraag voor passagiers vertrekkende uit Suriname.

Onze 2 kantoren in Suriname kunnen de visumaanvraag voor uw ouders/familie indienen bij de Nederlandse Ambassade in Paramaribo.

De volgende stukken dient u bij ons in Nederland op te sturen/in te leveren.

  1. Origineel garantie bewijs, niet ouder dan 3 maanden, te halen bij elk gemeente stadhuis/stadsdeelkantoren.Een handgeschreven uitnodigingsbrief is ook vereist door de gemeente voor legalisatie.
  2. Kopie laatste loonstrook
  3. Kopie paspoort (alleen blad waarop uw naam/geldigheidsduur en foto voorkomt)
  4. Een verzekeringbewijs (af te sluiten bij ons of in Suriname).

Binnen 1 week worden deze stukken opgestuurd naar een van onze kantoren, zodat de visumaanvraag op gang wordt gezet.
Bij ons kunt u voor uw familie niet alleen de boeking maken, maar ook de betalingen doen van tickets/visumkosten (€ 60) en ook de verzekering (verplicht bij visumaanvraag).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Visumaanvraag voor passasgiers vertrekkende vanuit Nederland.

Personen van 60 jaar en ouder hoeven niet meer van tevoren een visum aan te vragen; ze kunnen het visum aanvragen bij aankomst op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Paramaribo. Zij moeten wel een recente pasfoto meenemen. Kosten € 36,-, wachttijd enkele uren.

Het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam heeft ter bespoediging van de afwikkeling van visumaanvragen voor Suriname besloten dat met ingang van 1 november 2005 alle visumaanvragen voor toegang tot Suriname moeten worden aangevraagd via de website van het Consulaat Generaal. Op deze website wordt stap voor stap aangegeven hoe de visumaanvraag moet worden ingevuld en verzonden (een afschrift van de visumaanvraag altijd als bewijs uitprinten en ondertekenen).
Klik hier voor het aanvraagformulier.

Alle visumaanvragen moeten uiterlijk 10 dagen na datum aanvraag worden afgewikkeld. Visumaanvragen die na 10 dagen niet zijn afgewikkeld worden uit het systeem verwijderd.

In Brussel wordt visa nog op de “oude” manier, met een gewoon aanvraagformulier, afgegeven.

India

Er kan nog wel een halfjaarvisum worden afgegeven, maar dat is ter beoordeling van de consul. Dan moet de noodzaak voor een langer visum ook duidelijk in de uitnodiging zijn vermeld. Voor toeristen worden er geen spoedvisa meer afgegeven.

Alle aanvragen worden worden secuur gecontroleerd. Er wordt gelet op handtekeningen op aanvraagformulier, garantiebrief en uitnodiging. Vergeet niet om zowel twee Indiase als twee Nederlandse referenties te vermelden, inclusief (bedrijfs)naam, adres en telefoonnummer voor zakenvisa).

Toeristen kunnen nog wel een halfjaarvisum met meerdere inreizen krijgen.

Procedure aanvraag Visum voor India:
Het Indiaas consulaat heeft met ingang van 01 november j.l. de procedure voor het aanvragen van een visum veranderd. U kunt niet zelf meer naar het Indiaas consulaat in Den Haag om dit aan te vragen.
De aanvraag moet nu via de India Visa Service. Dit is een kantoor waar u uw paspoort en 2 pasfoto”s kunt inleveren tegen betaling van € 68,- per paspoort.
Het visum buro is gevestigd in Den Haag aan de Laan van Meerdervoort 72 – tel. 070-31 10 910.
U kunt uw paspoort( en) bij de boeking van de reis bij ons inleveren met de 2 foto’s. Wij verzorgen dan het visum voor u via dit bureau.De kosten hiervoor zijn € 78,- per paspoort.

De aanvraag kan niet meer op dezelfde dag geregeld worden.